honningkagehus

Byg dit eget julehus af honningkage

Lækker juledekoration: byg dit eget honningkagehus

Kunne du godt tænke dig at hygge med noget i juletiden, men mangler du en god ide? Hvad siger du til at lave dit eget honningkagehus? Det er dog en smule tidskrævende at lave dejen og få glasuren til at størkne. I sidste ende får du dog en rigtig flot juledekoration ud af det – så det kan godt svare sig at bruge tiden på det.

kagehusafhonning

Trin 1: Ingredienser til honningkagedejen

Et hjemmelavet honningkagehus er en lækker juledekoration og det kan også være en rigtig fin værtindegave i julen. For at kunne lave honningkagehuset, har du brug for følgende ingredienser:

  • 750 g mel
  • 90 g sirup
  • 200 g brun farin
  • 90 g honning
  • 30 g honningkagekrydderi
  • 280 g smør (i terninger)
  • 1 tsk. natron
  • 1 knivspids salt

Til glasuren:

  • 3 æggehvider
  • 500 g flormelis
  • Frugtfarve (valgfrit)

Trin 2: Lav selv dit honningkagehus – dejen

Dejen tager ikke lang tid at røre sammen: Kog sukker, sirup og honning op med 90 ml. vand og rør herefter honningkagekrydderi, smør, salt og natron i. Når massen har nået stuetemperatur, kom mel i massen til det bliver til en dej. Dæk dejen med folie og læg den i køleskabet i min. 8 timer. Rul dejen ud til den er ca. 7 mm tyk og læg den på bagepapir. Bag dejpladen ved 180 grader i ca. 15 min. Før du arbejder videre med honningkagedejen, skal den køle helt af.

Trin 3: Sådan laver du grundstrukturen til huset

Skær med en skarp kniv de enkelte sider ud, som honningkagehuset skal bygges op af. Til husets bund skal du skære en kvadrat i 22×22 cm. Et helt enkelt hus består af to lige store rektangler til taget (ca. 11,5×19 cm) og to lige store rektangler til husets sider (ca. 10×9 cm). Skær to lige store rektangler til front og bagenden på huset. Skær enden op mod taget til, så det passer sammen. Husk at skære huller til vinduer og døre.

Trin 4: Lav ”mørtlen” til huset

Til at lime huset sammen, skal du bruge en spiselig ”lim”. Pisk æggehviden stiv og rør langsomt flormelis i.

Trin 5: Sæt honningkage-pladerne sammen

Fyld glasuren i en sprøjtepose med et lille hul. Lim først husets rammer fast på husets bund og lad det tørre i en time. Lim derefter taget fast og lad det igen tørre. Hvis honningkagehuset ikke er stabil nok i starten, kan du evt. bruge tandstikker til at holde delene sammen mens huset tørrer.

kagehus

Trin 6: Dekorér honningkagehuset

Som det sidste trin skal du dekorere huset. Brug det overskydende glasur til at tegne vinduer og døre op. Hvis du vil, kan du også blande frugtfarve i glasuren. Brug kiks eller andre små stykker slik som teglsten på taget – lim dem fast med glasuren. Kun fantasien sætter grænser for hvad du kan pynte dit honningkagehus med.

  • God fornøjelse med at bygge dit honningkagehus

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *